Selecteer een pagina

Constructief Modelleur Constructietechniek

Constructief Modelleur Constructietechniek

Constructief Modelleur HBO niveau

Er zijn genoeg ingenieursbureaus waar je bouwconstructies kunt ontwerpen. Maar bij Volantis doen we het anders.
Volantis is toonaangevend en inspireert haar mensen, opdrachtgevers en klanten naar slimme toepassingen. Wij blinken uit om mensen beter en comfortabel te laten werken, wonen en genieten en investeren in een werkomgeving die anderen verwondert. Onze uitdaging is de beste werkgever in onze sector te zijn en onze mensen blinken uit in initiatief. We worden gevraagd, om wat we kúnnen en meer nog om wat we zijn: gedreven, excellent en vol passie voor innovatie, ons vak, onze klant en natuurlijke duurzaamheid. People, Planet, Profit; met ons Volantis team is succes en rendement verzekerd.
Herken jij die ambitie? Heb jij een drive voor om deze wereld innovatiever en duurzamer te maken en beschik je over talent om een onderscheidend ontwerp te maken? Kom dan ons team versterken. Wij willen het beste voor de opdrachtgever en gaan daarom verder waar anderen ophouden! We zijn betrokken bij het advies en ontwerp van ambitieuze en complexe projecten in onder andere de gebouwde omgeving. Ons doel is om, naast het ontwikkelen van slimme efficiënte concepten, vooral ook realiseerbare ontwerpen te maken. We passen innovatieve duurzame constructies toe in de praktijk en zorgen voor een optimale combinatie van materiaal efficiëntie, reductie van milieubelasting en een gezond en comfortabel gebouw. Volantis is koploper op het gebied van BIM voor de bouw en installatietechniek. Wij werken op basis van OPEN BIM en hebben al vele jaren ervaring met BIM. Wij werken met Revit Structure en Revit Architecture en communiceren met alle bouwkundige BIM pakketten zoals Archicad, Allplan, Bentley etc. op basis van IFC.

CONSTRUCTIEF MODELLEUR (M/V)

Een enthousiaste 3D ontwerper constructies. Als 3D ontwerper ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitwerken van het 3D ontwerp en het afstemmen tussen de verschillende disciplines t.b.v. engineering en uitvoering, in zowel initiatief, ontwerp, detaillering , uitvoerings- en realisatiefase. Eenvoudige constructie berekeningen zoals liggers maak je zelf .Je bent aanspreekpunt voor in- en externe ontwerpzaken en je bewaakt de procesvoortgang. Je signaleert kansen in de markt en anticipeert hierop met suggesties voor commerciële acties en/of nieuwe productideeën. Daarnaast ben je aanspreekpunt en kennisdrager voor BIM- ontwikkeling binnen de organisatie .In jouw functie ben je bezig met het ontwerpen, engineeren tekenen en modelleren van gebouw- en civielconstructies. Ook het in overleg met de opdrachtleider mede coördineren van projecten behoort tot de job en je hebt direct klantcontact. Je bent afwisselend actief bezig met technisch, commerciële, financiële, administratieve en sociale aspecten. Je deelt op basis van aangereikte prioriteiten volledig je eigen activiteiten in.

Wat zoeken wij?

 • Je hebt een vakgerichte HBO-opleiding afgerond en kennis van 3Dtekensystemen en visualisatieprogramma’s, (bouw) techniek, regelgeving en detaillering. Ook is systems engineering jou niet vreemd en ben je bekend met BIM binnen de constructieve en bouwkundige sector.
 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring bij een adviesbureau of ontwerpbureau .
 • Ervaring met Revit Structure en enthousiasme om dit verder te verdiepen
 • Kennis van het Bouwwerk Informatie Model (BIM) is een pré
 • Kennis van Excel, SQL etc.
 • Sterke commerciële en communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
 • Leeftijd bij voorkeur tussen de vijfentwintig en vijfendertig jaar;
 • Teamplayer
 • Planmatig sterk
 • Flexibel, creatief, en resultaat gericht
 • In bezit van rijbewijs

Wat mag jij verwachten?

 • Een unieke opleiding in onze zeer innovatieve organisatie.
 • Een uitdagende baan bij een van de meest vooruitstrevende kennisorganisaties op het gebied van vernieuwende constructies en virtueel ontwerpen (BIM) en bouwen binnen Nederland.
 • Een inspirerende en creatieve werkomgeving.
 • Direct ondersteuning en begeleiding van je persoonlijke ontwikkeling.
 • Mogelijkheden om competenties op gebied van 3D modelleren via intern en externe opleidingen verder te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Volantis biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, die worden afgestemd op het profiel van de kandidaat. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder andere flexibele werktijden en ruime ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Het betreft een fulltime dienstverband. Standplaats voor deze functie is Villa flora in Venlo, het meest duurzame kantoorgebouw van Nederland

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met directie@volantis.nl
Heb jij interesse en wil je aan het werk binnen ons team? Stuur dan direct je CV met een motivatiebrief naar: directie@volantis.nl

Contact