Selecteer een pagina

Nieuwbouw Dr. Nassau College Quintus, Assen

Nieuwbouw Dr. Nassau College Quintus, Assen

Uitgangspunten:

Het huidige Dr. Nassau college is niet meer van deze tijd en wordt daarom gesloopt. Op dezelfde locatie wordt een nieuw college voorzien met daaraan  gekoppeld een nieuw te realiseren sportcomplex.

Diensten Volantis:

Volantis maakte als installatie adviseur deel uit van het ontwerpteam, samen met de architecten en de constructeur. Volantis heeft hiervoor het ontwerp en advies gerealiseerd ten aanzien van de E- en W-installaties en duurzame energie. Het gebouw is met behulp van BIM ontwikkeld.

Resultaat:

Er is een gezonde, duurzame en energiezuinige huisvesting voor onderwijs gerealiseerd van ca. 11.000 m² met een unieke architectuur, doordat het zweeft boven de grond. De school voldoet aan Frisse Scholen klasse B en op enkele onderdelen aan klasse A.  Daarnaast is een nieuwe sporthal van ca. 4.800 m² gerealiseerd die volledig tegemoet komt aan de wensen van vandaag de dag.

3D Presentatie nieuwbouw Dr. Nassau College, locatie Quintus.

Project

  • Duurzame installaties nieuwbouw
  • Dr. Nassau College Assen

Sector

  • Onderwijs

Opdrachtgever

  • Dr. Nassau College
  • Gemeente Assen

Architect

  • DMV Architecten
Volantis Systems & Energy
Ivo Blezer

Ivo Blezer

Senior Adviseur / Manager Systems & Energy

i.blezer@volantis.nl
+31 (0)6 11 70 75 03
+31 (0)77 400 55 15

Systems & Energy

Vanuit de Business Unit Systems & Energy zoeken wij naar systemen die niet alleen comfort, veiligheid en gezondheid bevorderen, maar ook zorgen voor een positieve footprint op de omgeving en het milieu.

Systems & Energy is expertpartner voor zowel conceptueel ontwerp (VO), definitief ontwerp (DO) als uitvoering (voorbereiding en installatie) en beheer en management. Met de focus op Industrie, Zorg, Onderwijs en Overheid.

Contact

Share This